Termeni si Conditii

Termeni si Conditii Generale

1. INTRODUCERE

Prezentul continut (împreună cu toate documentele menţionate în acesta) stabileşte termenii şi condiţiile care guvernează utilizarea acestui site web (www.sapioart.ro) şi cumpărarea produselor prin intermediul acestui site web (denumiţi în continuare „Termenii”).

Vă rugăm să citiţi aceşti Termeni, Politica noastră privind modulele cookie şi Politica noastră de confidenţialitate (denumite în continuare în mod colectiv „Politicile de protecţie a datelor”) înainte de utilizarea acestui site web.

Prin utilizarea acestui site web sau plasarea unei comenzi prin intermediul acestuia, consimţiţi să vă asumaţi obligaţii în temeiul acestor Termeni şi Politicilor de protecţie a datelor. Dacă nu sunteţi de acord cu toţi Termenii şi toate Politicile de protecţie a datelor, nu utilizaţi acest site web.

Aceşti Termeni pot suferi modificări. Aveţi responsabilitatea de a îi citi cu regularitate, deoarece se vor aplica Termenii care sunt în vigoare în momentul oficializării Contractului relevant (aşa cum este definit în continuare) sau al utilizării acestui site web.

Dacă aveţi orice întrebare referitoare la Termeni sau la Politicile de protecţie a datelor, ne puteţi contacta utilizând formularul de contact.

  2. DATELE NOASTRE

Vânzarea bunurilor prin intermediul acestei pagini web este desfăşurată sub numele de SAPIO CONCEPT ART de către SAPIO CONCEPT SRL-D, o societate romaneasca cu sediul social in Constanta, Str.Amurgului nr.82A, Cam.2, jud. Constanta, cu numărul de telefon 0799 / 297 187 şi adresa de e-mail: info@sapioart.ro, înregistrată în registrul comertului sib numarul J13/122/2016, cu codul de identificare fiscală 35452604.

 3. DATELE DUMNEAVOASTRĂ ŞI VIZITELE DUMNEAVOASTRĂ PE ACEST SITE WEB

Informaţiile sau datele cu caracter personal pe care ni le furnizaţi vor fi prelucrate în conformitate cu Politicile de protecţie a datelor. Prin utilizarea acestui site web, vă exprimaţi consimţământul privind prelucrarea acestor informaţii şi date şi declaraţi că toate informaţiile şi datele pe care ni le-aţi furnizat sunt veridice şi exacte.

 4. DEFINITII

Vanzator – Societatea SAPIO CONCEPT SRL-D, cu datele de identificare mentionate la Art.2.

Cumparator – persoana fizica / persoana juridica sau orice entitate juridica care isi face un Cont in Site si efectueaza o Comanda.

Client – persoana fizica / persoana juridica care are sau obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre SAPIO CONCEPT ART (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare existent intre SAPIO CONCEPT ART si acesta, si care efectueaza o comanda.

Utilizator – orice persoana fizica/juridica orice persoana care viziteaza site-ul sapioart.ro

Cont –sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator si istoricul Cumparatorului in Site (Comenzi, facturi fiscale, garantii Bunuri, etc.).

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Client/Cumparator prin care ultimul isi exprima intentia de a achizitiona anumite Produse si sa faca plata acestora.

Contract – o Confirmare a expedierii de catre Vanzator, prin care Vanzatorul este de acord sa vanda si sa livreze Produsele iar Clientul este de acord sa achizitioneze, sa primeasca, si sa faca plata acestor Produse.

Curier – orice persoana de drept public sau privat care presteaza servicii de curierat rapid.

 5. UTILIZAREA SITE-ULUI NOSTRU WEB

Prin utilizarea acestui site web şi/sau plasarea oricărei comenzi prin intermediul acestuia, vă obligaţi:

1. Să folosiţi acest site web exclusiv pentru a transmite întrebări legitime sau a efectua comenzi legitime.

2. Să nu efectuaţi nicio comandă falsă sau frauduloasă. În cazul în care avem motive întemeiate să credem că aţi efectuat o astfel de comandă, vom avea dreptul să anulăm comanda şi să informăm autorităţile competente.

3. Să ne furnizaţi o adresă de e-mail, o adresă poştală şi/sau alte date de contact corecte şi exacte. În egală măsură, consimţiţi să folosim aceste informaţii pentru a vă contacta în eventualitatea în care acest lucru este necesar (vedeţi Politica noastră de confidenţialitate). Dacă nu ne furnizaţi toate informaţiile de care avem nevoie, este posibil să nu putem să finalizăm comanda dumneavoastră.

Prin plasarea unei comenzi prin intermediul site-ului web, declaraţi că aveţi peste 18 ani şi că aveţi capacitatea legală de a încheia contracte ferme.

6. DISPONIBILITATEA SERVICIULUI

Produsele oferite pe acest site web sunt disponibile pentru livrare numai pe teritoriul României.

7. CUM SE ÎNCHEIE CONTRACTUL

Informaţiile prevăzute în Termeni şi datele cuprinse în acest site web nu constituie o ofertă de vânzare, ci o invitaţie la ofertă (invitatio ad offerendum). Nu va exista niciun contract între dumneavoastră şi noi în legătură cu niciun produs până în momentul în care comanda dumneavoastră este acceptată în mod expres de către noi.

Pentru a plasa o comandă, trebuie să urmaţi procedura online de cumpărare şi să daţi clic pe „Plasare Comanda”.

După aceea, veţi primi un e-mail de la noi prin care se confirmă primirea comenzii dumneavoastră („Confirmare plasare comanda”). Vă rugăm să reţineţi că acest lucru nu înseamnă că o comandă a fost acceptată, deoarece comanda dumneavoastră constituie o ofertă pe care ne-o faceţi cu privire la cumpărarea unuia sau a mai multor produse de la noi.

Toate comenzile sunt supuse acceptării de către noi, iar noi vom confirma acceptarea trimiţându-vă un e-mail de confirmare a expedierii produsului („Confirmarea expedierii”). Contractul dintre noi privind cumpărarea unui produs („Contractul”) se încheie numai atunci când vă trimitem Confirmarea expedierii.

Contractul se va referi numai la acele produse enumerate în Confirmarea expedierii. Nu vom avea obligaţia de a livra niciun alt produs care ar fi putut face parte din comanda dumneavoastră, până când nu este confirmată expedierea produsului respectiv printr-o Confirmare separată a expedierii.

8. DISPONIBILITATEA PRODUSELOR

Toate comenzile de produse depind de disponibilitatea produselor respective. În acest sens, în eventualitatea în care apar dificultăţi de aprovizionare sau dacă produsele nu se mai află în stoc, ne rezervăm dreptul de a vă informa cu privire la acest lucru.

9. REFUZUL DE A PRELUCRA O COMANDĂ

Ne rezervăm dreptul de a elimina orice produs de pe acest site web în orice moment şi/sau de a elimina sau modifica orice material sau conţinut de pe acest site web. Cu toate că depunem toate eforturile pentru a prelucra întotdeauna toate comenzile, pot exista circumstanţe excepţionale care să ne oblige să refuzăm prelucrarea unei comenzi după trimiterea mesajului de Confirmare a comenzii şi ne rezervăm dreptul de a proceda astfel în orice moment.

Nu vom avea nicio răspundere faţă de dumneavoastră sau orice parte terţă pentru eliminarea oricărui produs de pe acest site web, pentru eliminarea sau modificarea oricărui material sau conţinut de pe acest site web sau pentru neprelucrarea unei comenzi după ce v-am trimis mesajul de Confirmare a comenzii.

10. LIVRARE

Sub rezerva dispoziţiilor din Articolul 8 de mai sus privind disponibilitatea produselor, cu excepţia cazurilor în care există circumstanţe extraordinare, vom depune toate eforturile pentru a finaliza comanda dumneavoastră cu produsul (produsele) enumerat(e) în Confirmarea expedierii până la data specificată în Confirmarea expedierii menţionată sau, dacă data de livrare estimată nu este specificată, în termenul estimat indicat la selectarea metodei de livrare şi, în orice caz, în termen de cel mult 30 de zile de la data Confirmării comenzii.

Cu toate acestea, pot apărea întârzieri din motive cum ar fi personalizarea produselor, apariţia unor circumstanţe neprevăzute sau zona de livrare.

Dacă, dintr-un anumit motiv, nu putem respecta data de livrare, vă vom informa cu privire la această situaţie şi vă vom oferi opţiunea de a menţine comanda cu o nouă dată de livrare sau de a anula comanda cu rambursarea întregii sume plătite. Vă rugăm să reţineţi că nu livrăm în zilele de duminică.

În sensul prezenţilor Termeni, se consideră că „livrarea” a avut loc sau se consideră că a fost „livrată” comanda atunci când dumneavoastră intraţi sau o parte terţă desemnată de dumneavoastră intră în posesia fizică a bunurilor, lucru demonstrat de o semnătură de primire a comenzii la adresa de livrare convenită.

11. IMPOSIBILITATEA DE LIVRARE

Dacă nu putem să livrăm bunurile după două încercări, vom încerca să găsim un loc sigur unde să lăsăm coletul. Vă vom lăsa o notă explicând unde se află coletul şi cum îl puteţi ridica. Dacă nu vă veţi prezenta la locul de livrare la ora convenită, vă rugăm să ne contactaţi pentru a stabili o altă dată de livrare.

După 15 de zile din momentul în care comanda dumneavoastră este pregătită de livrare, fără să fi fost însă livrată din motive neimputabile nouă, vom considera că doriţi să anulaţi Contractul, iar acesta va fi tratat ca reziliat. Ca urmare a rezilierii Contractului, vă vom rambursa toate plăţile primite de la dumneavoastră, mai putin costurile de livrare (cu excepţia oricărui cost adiţional rezultat din selectarea unei metode de livrare alta decât cea mai ieftină metodă obişnuită de livrare oferită de noi), fără nicio întârziere nejustificată şi, în orice caz, în termen de cel mult 14 zile de la data de la care considerăm prezentul Contract reziliat.

Vă rugăm să reţineţi că transportul care derivă din rezilierea Contractului poate presupune un cost adiţional şi vom avea dreptul de a vă transfera acest cost dumneavoastră.

12. TRANSFERUL RISCULUI ŞI PROPRIETĂŢII ASUPRA PRODUSELOR

Toate riscurile legate de produse vă vor reveni dumneavoastră din momentul livrării, atunci când dumneavoastră intraţi sau când o parte terţă desemnată de către dumneavoastră, alta decât curierul, intră în posesia fizică asupra bunurilor.

Dreptul de proprietate asupra produselor vi se va transfera dumneavoastră numai după ce primim plata integrală a tuturor sumelor datorate pentru produse, inclusiv a costurilor de livrare, sau la livrare (aşa cum este definită în Articolul 10 de mai sus), dacă aceasta are loc la o dată ulterioară. Dreptul legal de proprietate asupra articolelor ne va reveni imediat nouă dacă vă rambursăm orice astfel de plată.

13. PREŢ ŞI PLATĂ

Preţul fiecărui produs va fi cel menţionat periodic pe site-ul nostru web, cu excepţia cazului în care există o eroare evidentă. Cu toate că avem grijă să ne asigurăm că toate preţurile indicate pe site-ul nostru web sunt corecte, pot apărea erori. Dacă descoperim o eroare de preţ la oricare produs(e) din comanda dumneavoastră, vă vom informa cât mai curând cu putinţă şi vă vom oferi opţiunea de a reconfirma comanda la preţul corect sau de a o anula. Dacă nu vă putem contacta, comanda va fi tratată ca anulată şi, dacă aţi plătit deja produsul (produsele), vă vom rambursa întreaga sumă plătită.

Nu avem nicio obligaţie să vindem niciun produs la preţul inferior incorect (chiar şi după ce v-am trimis Confirmarea expedierii), dacă eroarea de preţ este evidentă şi inconfundabilă şi dacă ar fi putut fi recunoscută în mod rezonabil de dumneavoastră ca fiind o eroare.

Preţurile afişate pe site-ul nostru web sunt cele totale, dar nu includ costurile de livrare, care se vor adăuga la suma totală datorată.

Preţurile se pot schimba în orice moment, însă (cu excepţiile menţionate mai sus), nicio schimbare potenţială nu va afecta vreo comandă pentru care a fost trimisă deja o Confirmare a comenzii.

După ce aţi selectat toate articolele pe care doriţi să le cumpăraţi prin adăugarea lor în coşul dumneavoastră, următorul pas este să parcurgeţi procesul de finalizare a comenzii. Pentru a face acest lucru, trebuie să urmaţi paşii din procesul de cumpărare, completând sau verificând informaţiile solicitate la fiecare pas. Mai mult decât atât, pe toată durata procesului de cumpărare, puteţi modifica datele comenzii dumneavoastră. Ghidul “Cum cumpar” vă oferă o descriere detaliată a procesului de cumpărare. De asemenea, dacă sunteţi un utilizator înregistrat, va fi disponibil un istoric al tuturor comenzilor plasate de dumneavoastră, în secţiunea „Contul meu”.

14. TAXĂ PE VALOAREA ADĂUGATĂ

Preturile afisate pe acest site nu se supun aplicarii cotei in vigoare legala de TVA.

15. POLITICA PRIVIND RETURNĂRILE

 15.1 Dreptul legal de retragere

Dreptul de retragere

În cazul în care încheiaţi acest contract în calitate de client/cumparator persoana fizica, aveţi dreptul de a vă retrage din Contract, în termen de 14 zile calendaristice, fără a furniza vreun motiv.

Perioada de retragere va expira după 14 zile calendaristice de la data în care dumneavoastră intraţi sau o parte terţă desemnată de dumneavoastră, alta decât curierul, intră în posesia fizică a bunurilor sau, în cazul în care o singură comandă conţine mai multe bunuri care sunt livrate separat, după 14 zile de la data în care dumneavoastră intraţi sau o parte terţă desemnată de dumneavoastră, alta decât curierul, intră în posesia fizică a ultimului bun.

Pentru a vă exercita dreptul de retragere, puteţi înştiinţa Sapio Concept Art, la numărul de telefon 0799 / 297 187, prin trimiterea unui e-mail la vanzari@sapioart.ro sau scriindu-ne prin intermediul formularului de contact, cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din acest Contract printr-o declaraţie neechivocă (de exemplu, o scrisoare trimisă prin poştă sau e-mail).

Pentru a nu depăşi termenul limită pentru retragere, este suficient să ne trimiteţi mesajul dumneavoastră privind exercitarea dreptului dumneavoastră de retragere înainte de expirarea termenului de retragere.

 15.2 Efectele retragerii

 În cazul în care v-ați răzgândit asupra achiziției făcute de pe site, ne puteți returna pachetul în termen de 14 zile calendaristice și veti primi banii înapoi, cu condiția ca pachetul să fie în aceeași condiție în care l-ați primit. Plata transportului pentru returnarea pachetului revine clientului, urmând ca noi să restituim clientului doar contravaloarea produselor returnate, după ce constată că acestea sunt în starea în care au fost expediate.

Dacă vă retrageţi din acest Contract, vă vom rambursa toate plăţile primite de la dumneavoastră, mai putin costurile de livrare, fără întârzieri nejustificate şi, în orice caz, în termen de cel mult 14 zile de la data la care ne-aţi comunicat decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul Contract.

Rambursarea sumelor pentru produsele returnate, indiferent de motivul returnarii, se face in contul bancar al titularului comenzii, conform informatiilor trimise de catre Client/Cumparator. In acest sens, Clientul/Cumparatorul va comunica in scris contul IBAN, banca si numele complet al titularului de cont, in vederea efectuarii transferului. Vanzatorul nu se face raspunzator de transmiterea eronata sau incompleta a datelor pentru efectuarea platii produselor returnate.

În orice caz, nu veţi suporta niciun comision ca rezultat al acestei rambursări.

Fără a aduce atingere celor de mai sus, putem amâna rambursarea până când vom primi înapoi bunurile.

Veţi fi responsabil pentru costurile cu returnarea prin intermediul unui curier rapid.

Dumneavoastră răspundeţi în ceea ce priveşte diminuarea valorii bunurilor care rezultă din alte manipulări decât cele necesare pentru stabilirea naturii, caracteristicilor şi funcţionării bunurilor.

Dreptul dumneavoastră de a anula un Contract se aplică numai produselor care sunt returnate în aceeaşi condiţie în care le-aţi primit. Vă rugăm să returnaţi orice produs folosind sau incluzând ambalajul său original. Trebuie să ne trimiteţi şi toate cutiile, etichetele, instrucţiunile/documentele, factura şi ambalajele originale împreună cu produsul returnat.

Nu se va efectua nicio rambursare dacă produsul a fost folosit după deschidere, dacă nu este în aceeaşi condiţie în care a fost livrat sau dacă este deteriorat. În consecinţă, ar trebui să aveţi grijă rezonabilă de produse cât timp se află în posesia dumneavoastră.

Returnarile produselor se initiaza obligatoriu prin completarea Formularului De Retur. Salvati formularul de retur pe calculatorul personal, completati campurile necesare, salvati apoi cu datele inserate si expediati-l pe adresa vanzari@sapioart.ro. Trimiterea formularului de retur pe email se face inaintea trimiterii coletului cu produsul returnat.

La primire, noi vom verifica coletul pentru a constata daca indeplineste conditiile mai sus mentionate, in caz contrar acesta va fi refuzat. Astfel, vor fi refuzate coletele care contin produse in alta stare decat cea in care au fost livrate, cele care nu au fost returnate folosind acelasi serviciu de transport cu care s-a facut si expedierea (curier rapid), cele a caror returnare nu a fost notificata in prealabil, precum si cele care contin produse deteriorate in timpul transportului ca urmare a ambalarii necorespunzatoare.

Vă rugăm să reţineţi că, dacă doriţi să returnaţi produsele cu ramburs, vă putem solicita plata oricărui cost suportat în legătură cu o astfel de returnare.

Vom analiza integral produsul returnat şi vă vom informa cu privire la dreptul de a vi se rambursa contravaloarea (dacă acesta există).

Vom prelucra rambursarea dumneavoastră cât mai curând cu putinţă şi, în orice caz, în cel mult 14 zile de la data la care ne-aţi înştiinţat cu privire la intenţia dumneavoastră de a vă retrage. Fără a aduce atingere celor de mai sus, putem amâna rambursarea până când vom primi înapoi bunurile sau până când veţi furniza dovezi că aţi trimis înapoi bunurile, oricare dintre acestea intervine mai întâi.

15.3 Returnări de produse defecte

În cazul în care consideraţi că produsul nu este conform cu Contractul în momentul livrării, trebuie să ne contactaţi in maxim 24 de ore de la data receptiei prin intermediul formularului nostru web sau prin e-mail la adresa vanzari@sapioart.ro şi să furnizaţi datele despre produs şi deteriorarea pe care o prezintă. Alternativ, ne puteţi contacta telefonic la numărul 0799 / 297 187 ca să vă oferim instrucţiuni.

Returnarea in acest caz se poate face pe cheltuiala noastra, clientul putand opta pentru inlocuirea produselor sau restituirea valorii lor. Regulile privind restituirea in starea originala a produselor se aplica.

Odată ce primim produsul returnat, îl vom analiza integral şi vă vom informa cu privire la dreptul de a vi se înlocui produsul sau de a vi se rambursa contravaloarea (dacă acesta există) printr-un e-mail, într-o perioadă rezonabilă de timp. Rambursarea sau înlocuirea va avea loc cât mai curând cu putinţă şi, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care v-am confirmat printr-un e-mail că aveţi dreptul la o rambursare sau înlocuire pentru produsul neconform.

În cazul în care produsele prezintă un defect, vă vom rambursa contravaloarea integrală a acestora, precum şi costurile de livrare suportate de dumneavoastră pentru primirea produselor respective.

16. RĂSPUNDERE ŞI DECLINAREA RĂSPUNDERII

Datorită naturii deschise a acestui site web şi a potenţialului de producere a unor erori la stocarea şi transmiterea informaţiilor digitale, nu garantăm precizia şi siguranţa informaţiilor transmise către sau obţinute din acest site web, dacă nu se prevede în mod expres contrariul pe acest site web.

Toate descrierile produselor, informaţiile şi materialele publicate pe acest site web sunt furnizate „ca atare” şi fără garanţii explicite, implicite sau de altă natură, cu excepţia celor stabilite de lege. În acest sens, dacă încheiaţi contractul în calitate de consumator sau utilizator, ne asumăm obligaţia de a livra bunuri care sunt în conformitate cu Contractul şi ne asumăm răspunderea faţă de dumneavoastră pentru orice lipsă de conformitate care există la momentul livrării. Se consideră că bunurile sunt în conformitate cu Contractul dacă acestea:

(i)   sunt conforme cu descrierea furnizată de către noi şi posedă aceleaşi calităţi pe care le-am prezentat pe acest site web;

(ii)  sunt adecvate scopurilor pentru care bunurile de tipul respectiv sunt utilizate în mod normal şi

(iii) prezintă parametrii de calitate şi performanţă care sunt normali la bunurile de acelaşi tip şi la care vă puteţi aştepta în mod rezonabil.

Putem fi traşi la răspundere dacă lipsa de conformitate apare în termen de doi ani de la data de livrare a produsului. Până la proba contrarie, lipsa de conformitate apărută în termen de 30 zile de la data de livrare a produsului se presupune a fi existat la momentul livrării acestuia, cu excepţia situaţiei în care această presupunere nu este compatibilă cu natura produsului sau lipsa de conformitate.

În măsura maximă permisă de lege, dar fără a exclude nimic din ceea ce nu poate fi exclus în mod legal în cazul consumatorilor, prin prezenta negăm toate celelalte garanţii de orice fel.

Produsele pe care le vindem prezintă adesea caracteristicile materialelor naturale utilizate la fabricarea acestora. Aceste caracteristici, cum ar fi variaţiile de fibră, textură, noduri şi culoare, nu pot fi considerate defecte sau deteriorări. Din contră, trebuie să vă aşteptaţi ca acestea să existe şi să le apreciaţi. Selectăm numai produse de cea mai înaltă calitate, însă caracteristicile naturale nu pot fi evitate şi trebuie să fie acceptate ca făcând parte din aspectul individual al produsului.

Nicio prevedere din această clauză nu vă va afecta drepturile legale pe care le aveţi în calitate de consumator şi/sau utilizator sau dreptul de a vă retrage din Contract.

17. PROPRIETATE INTELECTUALĂ

Recunoaşteţi şi sunteţi de acord că toate drepturile de autor, mărcile înregistrate şi alte drepturi de proprietate intelectuală asupra tuturor materialelor sau conţinuturilor care sunt furnizate ca parte din acest site web ne vor reveni în continuare şi întotdeauna nouă sau licenţiatorilor noştri. Aveţi dreptul de a folosi acest material numai cu acordul expres furnizat de către noi sau de către licenţiatorii noştri. Acest lucru nu vă împiedică să utilizaţi acest site web în măsura în care este necesar să faceţi o copie a datelor oricărei comenzi sau ale Contractului.

18. VIRUŞI, HACKING ŞI ALTE INFRACŢIUNI CIBERNETICE

Nu este permis să faceţi abuz de acest site web introducând în mod deliberat viruşi, cai troieni, viermi, bombe logice sau orice alt material care este rău intenţionat sau dăunător din punct de vedere tehnologic. Este interzis să efectuaţi orice încercare de a avea acces neautorizat la acest site web, la serverul care găzduieşte acest site sau la orice alt server, computer sau bază de date asociată cu site-ul nostru web. Vă asumaţi obligaţia de a nu ataca acest site web prin intermediul unui atac de tip „refuz de serviciu” sau al unui atac de tip „refuz de serviciu” distribuit.

Prin încălcarea acestei prevederi puteţi comite o infracţiune în temeiul reglementărilor aplicabile. Vom raporta orice astfel de încălcare autorităţii competente de aplicare a legii şi vom coopera cu autoritatea corespunzătoare pentru a face cunoscută identitatea hackerului. De asemenea, în eventualitatea unei astfel de încălcări, dreptul dumneavoastră de a utiliza acest site web va înceta imediat.

Nu ne asumăm nicio răspundere pentru nicio pierdere sau daună cauzată de un atac de tip „refuz de serviciu”, virus sau orice alt software sau material care este rău intenţionat sau dăunător din punct de vedere tehnologic pentru computerul, echipamentele, datele sau materialele dumneavoastră ca urmare a utilizării acestui site web sau a descărcării conţinutului acestuia sau al altor site-uri web spre care vă redirecţionează acest site web.

19. LINKURI DIN SITE-UL NOSTRU WEB

Site-ul nostru web poate conţine linkuri către alte site-uri web sau materiale ale unor părţi terţe; astfel de linkuri sunt furnizate numai în scop informativ şi nu avem niciun control asupra conţinutului site-urilor web şi materialelor respective. În consecinţă, nu ne asumăm nicio răspundere pentru nicio pierdere sau daună care poate decurge din utilizarea unor astfel de linkuri.

20. COMUNICĂRI SCRISE

Legile aplicabile prevăd ca o parte din informaţiile sau comunicările pe care vi le trimitem să fie în scris. Prin utilizarea acestui site web, vă exprimaţi acceptul să comunicaţi cu noi în principal prin mijloace electronice. Vă vom contacta prin e-mail sau vă vom furniza informaţii prin publicarea de notificări pe site-ul nostru web. În scopuri contractuale, vă exprimaţi acordul cu utilizarea acestui mijloc electronic de comunicare şi recunoaşteţi că toate contractele, notificările, informaţiile şi alte comunicări pe care vi le trimitem prin mijloace electronice respectă orice cerinţă legală care prevede efectuarea în scris a comunicărilor. Această condiţie nu vă afectează drepturile legale.

21. NOTIFICĂRI

Recomandarea noastră este să ne transmiteţi, de preferinţă, toate notificările prin intermediul formularului nostru de contact sau prin e-mail la adresa info@sapioart.ro. În temeiul prevederilor din Articolul 20 de mai sus şi cu excepţia cazului în care se menţionează contrariul, vă putem trimite notificări fie la adresa de e-mail, fie la adresa poştală pe care ne-o furnizaţi atunci când plasaţi o comandă.

Notificarea va fi considerată primită şi comunicată în mod corespunzător imediat când este publicată pe site-ul nostru web, în 24 de ore de la trimiterea unui e-mail sau după trei zile de la data expedierii unei scrisori prin poştă. Pentru a dovedi că o notificare a fost comunicată, este suficientă o dovadă, în cazul scrisorilor, că acestea au fost adresate, ştampilate şi depuse la poştă în mod corespunzător, iar în cazul unui e-mail, că acesta a fost trimis la adresa specificată a destinatarului.

22. TRANSFERUL DREPTURILOR ŞI OBLIGAŢIILOR

Contractul încheiat între noi şi dumneavoastră are un caracter obligatoriu pentru noi, dumneavoastră şi succesorii şi agenţii noştri şi ai dumneavoastră.

Nu puteţi transfera, cesiona, greva sau înstrăina în niciun alt mod un Contract sau oricare dintre drepturile sau obligaţiile dumneavoastră care decurg din acesta, fără a obţine în prealabil acordul nostru scris.

Noi putem transfera, cesiona, greva, subcontracta sau înstrăina în orice alt mod un Contract sau oricare dintre drepturile sau obligaţiile noastre care decurg din acesta, în orice moment de pe durata Contractului. Pentru evitarea oricărei ambiguităţi, orice astfel de transfer, cesionare, grevare sau altă înstrăinare nu va afecta drepturile dumneavoastră legale în calitate de consumator şi nu va anula, reduce sau limita în niciun alt mod orice garanţie pe care v-am acordat-o, în mod expres sau implicit.

23. EVENIMENTE ÎN AFARA CONTROLULUI NOSTRU

Nu vom fi traşi la răspundere sau responsabili pentru nicio nerespectare sau întârziere în îndeplinirea oricăreia dintre obligaţiile pe care ni le-am asumat printr-un Contract, dacă aceasta este cauzată de evenimente care se află în afara controlului nostru rezonabil („Eveniment de forţă majoră”).

Un eveniment de forţă majoră va include orice act, eveniment, neexecutare, omisiune sau accident care se află în afara controlului nostru rezonabil şi va include în mod deosebit (fără limitare) următoarele:

  1. Greve, şomaj tehnic sau alte acţiuni sindicale.
  2. Rebeliune civilă, revoltă, invazie, atac terorist sau ameninţare teroristă, război (declarat sau nu), ameninţare sau pregătire de război.
  3. Incendiu, explozie, furtună, inundaţie, cutremur, surpare de teren, epidemie sau orice alt dezastru natural.
  4. Imposibilitatea de a folosi căile ferate, transportul maritim, transportul aerian, transportul auto sau alte mijloace de transport public sau privat.
  5. Imposibilitatea de a folosi reţelele de telecomunicaţii publice sau private.
  6. Acte, decrete, legislaţie, reglementări sau restricţii impuse de orice guvern.
  7. Orice grevă, defectare sau accident care afectează transportul maritim, sistemul poştal sau transportul relevant de alt tip.

Executarea obligaţiilor noastre care decurg din orice Contract va fi considerată suspendată pe durata evenimentului de forţă majoră şi vom beneficia de o prelungire a termenului pentru a ne executa obligaţiile de pe durata evenimentului de forţă majoră. Vom utiliza mijloacele noastre rezonabile pentru a opri evenimentul de forţă majoră sau pentru a găsi o soluţie prin care să ne putem executa obligaţiile contractuale în pofida evenimentului de forţă majoră.

24. RENUNŢARE

În cazul în care, în orice moment de pe durata Contractului, omitem să insistăm asupra executării stricte de către dumneavoastră a obligaţiilor care decurg dintr-un Contract sau din oricare dintre aceşti Termeni şi/sau dacă omitem să ne exercităm oricare dintre drepturi sau să apelăm la căile de atac la care avem dreptul în temeiul acestui Contract sau al acestor Termeni, acest lucru nu va reprezenta o renunţare din partea noastră la aceste drepturi sau căi de atac sau o limitare a acestora şi nu vă va exonera de respectarea obligaţiilor în cauză.

O renunţare din partea noastră privind orice neîndeplinire a unei obligaţii nu va constitui o renunţare din partea noastră la nicio altă neîndeplinire ulterioară a obligaţiilor care decurg din Contract sau Termeni.

Nicio renunţare din partea noastră la oricare dintre aceşti Termeni sau la orice drept sau cale de atac care decurge din Contract nu va produce efecte, cu excepţia situaţiei în care se specifică în mod expres că este vorba despre o renunţare şi vă este comunicat în scris acest lucru, în conformitate cu prevederile paragrafului referitor la Notificări de mai sus.

25. SEPARABILITATE

În cazul în care o autoritate competentă va considera că oricare dintre aceşti Termeni este nevalid, nelegal sau inaplicabil sau că oricare prevedere dintr-un Contract este nevalidă, nelegală sau inaplicabilă într-o anumită măsură, se va separa în măsura stabilită termenul, condiţia sau prevederea în cauză de restul termenilor, condiţiilor şi prevederilor, iar aceştia din urmă vor continua să aibă validitate în măsura maximă permisă de lege.

26. INTEGRALITATEA CONTRACTULUI

Aceşti Termeni şi orice document la care se face trimitere în mod expres constituie acordul integral dintre dumneavoastră şi noi în ceea ce priveşte obiectul oricărui Contract şi înlocuieşte orice alt acord, orice altă înţelegere sau orice alt aranjament anterior verbal sau scris dintre dumneavoastră şi noi.

Atât noi, cât şi dumneavoastră, declarăm că, prin încheierea prezentului Contract, nici dumneavoastră şi nici noi nu ne-am bazat pe nicio declaraţie, pe niciun angajament sau pe nicio promisiune făcută de cealaltă parte sau implicită în orice s-a spus sau s-a scris în timpul negocierilor dintre dumneavoastră şi noi înainte de încheierea Contractului prezent, cu excepţia situaţiilor menţionate în mod expres în aceşti Termeni.

Nici dumneavoastră şi nici noi nu avem dreptul de a apela la căi de atac în cazul oricărei declaraţii neadevărate făcute verbal sau în scris de cealaltă parte, înainte de data încheierii vreunui Contract (cu excepţia situaţiei în care o asemenea declaraţie neadevărată a fost făcută în mod fraudulos), iar cealaltă parte are dreptul la o cale de atac doar în cazul încălcării contractului, aşa cum se prevede în aceşti Termeni.

27. DREPTUL NOSTRU DE A MODIFICA ACEŞTI TERMENI

Avem dreptul de a revizui şi modifica aceşti Termeni în mod ocazional.

Vă veţi supune politicilor şi Termenilor în vigoare în momentul în care utilizaţi acest site web sau comandaţi produse de la noi, cu excepţia situaţiei în care se solicită aplicarea vreunei schimbări a acestor politici, Termeni sau a Declaraţiei de confidenţialitate prin lege sau de către o autoritate guvernamentală, caz în care orice potenţială modificare se va aplica şi în cazul comenzilor plasate anterior de către dumneavoastră.

28. LEGISLAŢIA APLICABILĂ ŞI JURISDICŢIA

Utilizarea site-ului nostru web şi Contractele pentru cumpărarea produselor, încheiate prin intermediul acestui site web, vor fi guvernate de legislaţia romana.

Orice litigiu care decurge din sau în legătură cu folosirea site-ului web sau în legătură cu acesta Contractul va fi supus jurisdicţiei neexclusive a instanţelor de pe teriotriul sediul nostru social.

29. FEEDBACK

Aşteptăm cu interes comentariile şi feedbackul dumneavoastră. Vă rugăm să ne trimiteţi feedbackul, comentariile şi sugestiile dumneavoastră prin intermediul formularului nostru de contact sau la adresa de e-mail info@sapioart.ro.

Conditii de Livrare

Termenul de livrare se calculeaza din momentul receptiei comenzii.

Livrarea comenzii se face pe baza adresei comunicate in comanda, prin curierat rapid.

Livrare standard: 5 – 7 zile lucratoare.

Pentru comenzile plasate de luni pana vineri, in intervalul 00:01-16:00, livrarea se va efectua in acceasi zi, pana la ora 18:00.
Pentru comenzile plasate in intervalul 16:00-24:00 si in week-end, livrarea se va efectua in urmatoarea zi lucratoare.

Programul de receptionare a comenzilor de catre operatorii nostri de site este 9:00-18:00, de luni pana vineri. Aveti posibilitatea de a selecta produse si de a efectua comenzi indiferent de ora, insa in afara intervalului orar, termenul de livrare va fi considerat din urmatoarea zi lucratoare.

In perioada Sarbatorilor legale si a reducerilor exista posibilitatea sa intervina intarzieri la livrarea coletelor de pana la 7 zile, insa facem tot posibilul ca volumul mare de comenzi sa nu afecteze termenul standard.

Daca ai nevoie de informatii sau ajutor pentru comandarea produsului ne poti scrie la adresa de e-mail info@sapioart.ro.